Pagina's

Over mij

Ik ben organisatieadviseur, innovator en all-round (project / interim) manager en help organisaties inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Ik kijk zowel naar de binnenkant van de organisatie als naar de omgeving. Organisaties zijn onderdeel van een groter geheel en moeten meebewegen met de omgeving. Ik heb ervaring in veel verschillende branches en ben breed georiënteerd.


Het is mijn persoonlijke uitdaging om de Menselijke Maat terug te brengen in alles wat we doen. De wereld om ons heen verandert zo razendsnel dat het een uitdaging is daar adequaat op in te spelen. Mensen die lekker in hun vel zitten presteren beter.

Voorwaarde bij veranderen is dat we leren kijken met de ogen van morgen. Maar hoe doe je dat? De oplossing om dit te bereiken ligt bij de mens. Zodra we de kracht van onze menselijke potentie inzien en benutten kunnen we het verschil maken. We kunnen nog zulke mooie technische oplossingen bedenken als we de mens daarbij vergeten zal het ons niet lukken.

Veranderingen zijn op uiteenlopende gebieden, zoals:
• Technologie (ICT, internet)
• Innovatie (sociale, technische, proces)
• Maatschappelijke (demografisch, vergrijzing, diversiteit, multiculturele samenleving)
• Economische (leiderschap, geld, globalisering)
Ik ben bij diverse veranderingen betrokken geweest.

Onderwijs heeft mijn speciale aandacht. We moeten bij de jeugd beginnen om verandering in gang te zetten. Hierbij moeten we optimaal gebruik maken van de technische mogelijkheden van het digitale tijdperk, met een heel andere manier van werken en gebruik van social media. Eigen zeggenschap van mensen wordt steeds belangrijker. Vooral jongeren zullen hierin gestimuleerd moeten worden.

Dwars door al die veranderingen loopt het onderwerp Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid. Nu vooral een hype maar straks gemeengoed.

Mijn motto is: Wees de verandering die je in de wereld wil zien – Mahatma Gandhi